PROJECTS

ZARA SHIBUYA

  • COMMERCIAL

2005.09

Shibuya-ku, Tokyo

Renovation of the first Zara shop in Japan built in 1998 in the area of Shibuya (Tokyo).
The classic stone cladding present in the original shop was totally renewed with a facade composition based on elements such as the white U frame, glass, louvers and visual images. The result is a simple yet sharp image that has a clear visual appeal among the discontinuous urban-scape of the Shibuya area.
From the original zonification, the kids section in the 3rd floor was replaced with the men’s section. The ladies section occupies both the first and second floors. In the first floor, the fitting rooms are placed in the center of the floor thus considerably increasing the wall area available for product display.

  • Location:Shibuya-ku, Tokyo, Japan
  • Structure:Steel Structure
  • Program:Street Shop
  • Completion:2005.09
  • Design:Estudio ZARA, Akira Koyama/ZARA Japan, Tokyu Construction
  • Contractor:Tokyu Construction

RECOMMEND POSTS

House Meguro

2007.11

ReNOA Motosumiyoshi Showroom

2010.07

Abesan House

2002.04