ReNOA Motosumiyoshi Common Area


This project is a whole renovation of a 21-year-old building formerly used to house company employees. Because the existing entryway was in poor condition, we proposed replacing it with a space that would serve both as the new face of the building and as a place for residents to build a community. To bridge the elevation gap between the entrance and elevator, and the common hallway on the first floor, we added a sloped courtyard garden that also provides a green area residents can look out on from the community room. The exterior of the entryway, staircase, and western side of the building is covered in subdued wine-red steel sheeting that will only become more interesting as it ages. .
ReBITA TV interview

Location: Kawasaki, Kanagawa, Japan
Usage: Flat
Completion: 2011.02
Developer: ReBITA Inc.
Design Architect: Key Operation Architects
CD: TACT Inc.
Contractor: Konoike Construction Co.,Ltd.
Photos: KOP+ReBITA Inc.